Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Εύκολη μετατροπή των PPt σε Flash

Αντιγράφω την παρακάτω ανάρτηση από το ιστολόγιο "ARS LONGA VITA BREVIS"

Για να ενσωματώσουμε μία παρουσίαση στο blog, wiki, δικτυακό μας τόπο πολλές φορές αξιοποιούμε κάποια εφαρμογή σαν το slideshare. Εύκολο κι αποτελεσματικό.
Αλλά οι μαθητές μας, ή κι εμείς, δεν ικανοποιούνται διότι χάνονται όλα τα “σπέσιαλ” εφέ. Πολλές φορές τα εφέ είναι το αλατοπίπερο της παρουσίασης. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Μία free λύση είναι το:
 Το iSpring είναι ένα πρόσθετο για το Ms PowerPoint Το εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας και το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να μετατρέψετε την παρουσίαση σας σε flash. Δημιουργεί ένα φάκελο όπου μπορείτε να πάρετε το αρχείο flash και να το ανεβάσετε στο δικτυακός σας τόπο, στο blog, στο wiki ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία flash.
Για να το κατεβάσετε απλά θα πρέπει να επιλέξετε αν τα windows είναι 32 ή 64 bit. Το κατεβάζετε και μετά πολύ απλά το εγκαθιστάτε.
ΠΗΓΗ: "ARS LONGA VITA BREVIS"


Οδηγίεςhttp://e-how.gr/pos-na-metatrepsete-dorean-tis-parousiaseis-apo-powerpoint-se-flash
Βήμα 1
Συνδεθείτε στη διεύθυνση ispringsolutions.com και κατεβάστε το iSpring free.
Βήμα 2
Τρέξτε το πρόγραμμα και εγκαταστήστε το iSpring free στον υπολογιστή σας.
Βήμα 3

Κλίκ για μεγέθυνση
Τρέξτε το PowerPoint. Στο menu bar θα δείτε μια νέα επιλογή με το όνομα iSpring free. Φορτώστε το αρχείο της παρουσίασης που θέλετε να μετατρέψετε και πατήστε στην επιλογή Publish από το iSpring free μενού.
Βήμα 4

Κλίκ για μεγέθυνση
Θα εμφανιστεί η φόρμα στην οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της παρουσίασης Flash που θα δημιουργηθεί. Επιλέξετε αν το αρχείο Flash θα αποθηκευτεί στο δίσκο σας ή θα δημοσιευτεί στο SlideBoom (αν έχετε λογαρισμό). Επιλέξτε ποια slides θα ενσωματωθούν στην παρουσίαση, αν θα δημιουργηθεί αυτόματα η σελίδα html που θα περιέχει το Flash, τη χρονική διάρκεια κάθε slide και διάφορες άλλες παραμέτρους.
Βήμα 5
Πατήστε Publish και θα ξεκινήσει η δημιουργία του αρχείου Flash (.swf) με την παρουσίαση του PowerPoint. Μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής μπορείτε να δείτε την παρουσίαση μέσα από την html σελίδα που δημιουργείται ή με ένα flash player.

Χρήσιμα

Avidemux - Πρόγραμμα επεξεργσίας video

http://fixounet.free.fr/avidemux/


 Το avidemux είναι ένα δωρεάν  πρόγραμμα επεξεργασίας video.

Διαβάστε περισσότερα:

CAPTCHA

(Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart)
CAPTCHA.jpg
Είδος αυτόματου τεστ με την δυνατότητα να ξεχωρίζει αν ο χρήστης είναι άνθρωπος ή μηχανή.
Προέκυψε το 2000 από την ανάγκη προστασίας από το spamming. Tο αυτόματα τεστ το σημερινό λογισμικό των spammers αποτυγχάνει να το περάσει, ενώ οι άνθρωποι το περνούν με ευκολία. Ο χρήστης καλείται να αναγνωρίσει και να πιστοποιήσει την πληροφορία που παρέχει το τεστ συπληρώνοντας συνήθως κάποια φόρμα.
Τα captcha εμφανίζονται στο internet ως παραμορφωμένες εικόνες που παρουσιάζουν συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών σε διάφορα μεγέθη, χρώματα κλπ. Όταν ο χρήστης θέλει να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό email ή να σχολιάσει άρθρα σε κάποιο blog, καλείται να αναγνωρίσει την εικόνα και το περιεχόμενο της και να συμπληρώσει σωστά τη φόρμα.

Ocr στο Google Docs

Η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης κειμένων από PDF ή εικόνες και μετατροπή τους σε κείμενο


Πηγή: http://www.digitalnews.gr/google-adds-ocr-for-pdf-files-and-images

Η Google ετοιμάζει δικό της Facebook

Μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που στόχο έχει να «χτυπήσει» το Facebook ετοιμάζει η Google, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρώην στελέχη του Facebook και παράγοντες της διαδικτυακής αγοράς υποστηρίζουν ότι η Google πρόκειται σύντομα να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, με το όνομα «Google Me».

Η νέα ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται ως «αντι-Facebook» και έχει στόχο να εκθρονίσει  τον σημερινό παγκόσμιο κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης και να πάρει τη θέση του», όπως αναφέρουν οι διακινητές των φημών, που υποστηρίζουν ότι έχουν «εσωτερική ενημέρωση» για τις κινήσεις της Google.

Η οργιώδης φημολογία ξέσπασε έπειτα από μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Κέβιν Ρόουζ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Digg. «Ιδού μια τεράστια φήμη: σύμφωνα με μια ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, η Google ετοιμάζει πολύ σύντομα τον ανταγωνιστή του Facebook, με το όνομα Google Me», έγραψε ο Ρόουζ.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες το νέο είχε εξαπλωθεί παντού. Η «επιβεβαίωσή» του δεν άργησε να έρθει. Ένα πρώην ανώτερο στέλεχος του Facebook υποστήριξε ότι η πληροφορία δεν αποτελεί φήμη, αλλά πραγματικότητα.

Ο Άνταμ Ντ’ Άντζελο, πρώην διευθυντής του τομέα τεχνολογίας του Facebook, έγραψε στην ιστοσελίδα Quora.com, την οποία έχει ιδρύσει: «Από αξιόπιστες πηγές έχω μάθει ότι δεν πρόκειται για φήμη, αλλά για αληθινό σχέδιο, για την υλοποίηση του οποίου εργάζεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό που σας λέω».
ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4582290

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Επί πληρωμή το «ανέβασμα» στο YouTube

Το ποσό του 1,6 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος που επιθυμεί να «ανεβάσει» ένα βίντεο στο δημοφιλές YouTube, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας παίρνει σάρκα και οστά, με το YouTube να απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν περιεχόμενο, χωρίς προηγουμένως να έχουν πληρώσει γι’ αυτό.

Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Οι χρήστες θα καταβάλλουν 1,99 δολάρια (1,6 ευρώ), προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι που έχουν επιλέξει. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη έκδοση του τραγουδιού. Θα μπορούν, μάλιστα, να το επεξεργαστούν κατά το δοκούν: να το μοντάρουν, να το «κόψουν» και να το αναπαράγουν ξανά και ξανά.
ΠΗΓΗ:  
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=151010&cid=5

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μεγάλοι έλληνες λογοτέχνες στο Διαδίκτυο

Ολοκληρώθηκαν οι ιστότοποι του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για τους λογοτέχνες Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη και Μ. Καραγάτση, στους οποίους εκπαιδευτικοί, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενος για τη λογοτεχνία μπορεί να βρει χρονολόγια, εργογραφίες, κριτικές, βιβλιογραφία, αποσπάσματα από έργα τους, πληροφορίες για μεταφράσεις κ.ά. «Ανεβάζοντας λογοτεχνικές ιστοσελίδες στον κόμβο του το ΕΚΕΒΙ έχει σκοπό να προσελκύσει τους πιο νέους αναγνώστες, που ξέρουμε όλοι ότι χρησιμοποιούν πολύ το Ιnternet για την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους. Το Ιnternet είναι σήμερα η ασφαλέστερη οδός, το πιο σίγουρο μέσον για να πλησιάσουμε τους νέους και να τους ανοίξουμε την όρεξη για διάβασμα. Το ΕΚΕΒΙ το ξέρει και θα εκμεταλλευθεί τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της αναγνωσιμότητας» είπε στο «Βήμα» η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κυρία Κατρίν Βελισσάρη

Ιδιαίτερα πλούσιος είναι ο ιστότοπος για τον Γιάννη Ρίτσο με φωτογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα, ενώ οι λάτρεις του Πεντζίκη έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον ιστότοπο και έργα του εικαστικού Πεντζίκη. Οι ιστότοποι δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους έλληνες συγγραφείς που έχει καθιερώσει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ και σε αυτούς αναμένεται να συμπληρωθούν νέοι για τους Γιώργο Θεοτοκά, Νίκο Καζαντζάκη, Κωστή Παλαμά, Ανδρέα Εμπειρίκο, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Γρηγόριο Ξενόπουλο, Αγγελο Σικελιανό, Γιώργο Σεφέρη, οι οποίοι έχουν τιμηθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο των αφιερωμάτων του ΕΚΕΒΙ. Τους ιστότοπους μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται στις διευθύνσεις: http://kavvadias. ekebi.gr, http://tsirkas. ekebi.gr, http://ritsos. ekebi.gr, http: //pentzikis. ekebi.gr, http: //karagatsis. ekebi.gr Κυκλοφόρησε επίσης από το ΕΚΕΒΙ το λεύκωμα για τον Γιάννη Ρίτσο, τον ποιητή στον οποίο ήταν αφιερωμένη η περσινή χρονιά. Αν και οι οικονομικές δυσκολίες του ΕΚΕΒΙ είχαν αποτέλεσμα την καθυστερημένη κυκλοφορία του, το λεύκωμα μας αποζημιώνει με πλούσιο ενημερωτικό και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ανθολόγηση ποιημάτων του, κριτικές και μαρτυρίες και πλούσια βιβλιογραφία, με τη φροντίδα της φιλολόγου Χρύσας Προκοπάκη, του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της βιβλιογράφου Αικατερίνης Μακρυνικόλα

Τα αφιερώματα, οι ιστότοποι και η έκδοση λευκωμάτων, έργα που έχουν διάρκεια, μένουν στον χρόνο και σχετίζονται με την εκπαίδευση φέρνοντας τους νέους σε επαφή με τη λογοτεχνική μας παράδοση είναι από τις δράσεις που σκοπεύει να συνεχίσει το ΕΚΕΒΙ, παρά τη μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων για εφέτος. 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Δικτυακοι τοποι για τη γλωσσα

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ > ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΘΗΣΗ


ΓΛΩΣΣΑ

13/06/2010 - 20:50


Πύλη για την ελληνική γλώσσα

Λογότοπος

Ηλεκτρονικός Κόμβος

Φράσεις σε πολλές γλώσσες

Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου

Ελεύθερη Μετάφραση σε πολλές γλώσσες

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Μεταφραστική Μνήμη

Ινστιτούτο Επεξεργασίας Γλώσσας

Η Φιλολογία στον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ο Κόμβος της Ελληνικής Γλώσσας

ECTACO Electronic translators

Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη

Χρονικές αντικαταστάσεις ρημάτων της Ν.Ε. Γλώσσας

Αυτόματος μεταφραστής λέξεων, κειμένων

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ακατάλληλη η χρήση υπολογιστή πριν από τα 14 χρόνια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Γονείς, προσοχή: μην αγοράζετε κομπιούτερ στα παιδιά πριν από την ηλικία των 14 ετών. Μεγάλη έρευνα σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών έδειξε ότι οι επιδόσεις τους στο σχολείο έπεσαν όταν απέκτησαν τον πρώτο υπολογιστή. Οι αμερικανοί ερευνητές συνέκριναν τους βαθμούς που έπαιρναν τα παιδιά στο σχολείο πριν και μετά την απόκτηση κομπιούτερ, και συμβουλεύουν τους γονείς να μην παίρνουν υπολογιστή σε παιδιά κάτω των 14 ετών. 

Οι πολλές ώρες περιήγησης στο Ιnternet επηρεάζουν αρνητικά τις σχολικές επιδόσεις, και ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα μάθησης και αντίληψης, αποφαίνονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ. 

Ο καθηγητής Τζέικομπ Βίγκντορ συνέκρινε τις σχολικές επιδόσεις 150.000 μαθητών ηλικίας 10-14 ετών πριν και μετά την απόκτηση και τη χρήση υπολογιστή. «Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας είναι σημαντικά γιατί συνδέουν τη χρήση υπολογιστών με τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο. Μπορεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής να αποτελεί σημαντικόεργαλείο για την εργασία ενός ενηλίκου, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για ένα παιδί 10-14 ετών. Το παιδί προτιμάει να παίξει παιχνίδια ή να «σερφάρει» απλώς στις διάφορες σελίδες του Διαδικτύου» λέει ο δρ Βίγκντορ, ο οποίος συμβουλεύει τους γονείς να μην παίρνουν ελαφρά τη καρδία την απόφαση να αγοράσουν προσωπικό υπολογιστή σε μικρά παιδιά. «Θα τους κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Ας περιμένουν μερικά χρόνια» καταλήγει ο αμερικανός επιστήμονας. 

Την άποψή του συμμερίζεται και ένας βρετανός συνάδελφός του, ο βιολόγος Αρικ Σίγκμαν, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή μπορούν να προκαλέσουν στα παιδιά μαθησιακές δυσκολίες, αδυναμία συγκέντρωσης της προσοχής (SDΑS), διαταραχές στον ύπνο και μυωπία. 

Ο κ. Σίγκμαν ήταν εκείνος που, πριν από λίγο καιρό, πρότεινε στο αρμόδιο βρετανικό υπουργείο να απαγορεύσει με σχετικό νόμο τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε παιδιά κάτω των 9 ετών. 

Στον δυτικό κόσμο, περισσότερα από 25 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 8-14 ετών περιηγούνται με άνεση το Διαδίκτυο, παίζουν παιχνίδια, «κατεβάζουν» ταινίες και μουσική και συνομιλούν με άλλους χρήστες στα λεγόμενα chat rooms. 

Αλλά, σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή η στενή επαφή με τη νέα τεχνολογία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία τους, καθώς ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος του παιδιού περικλείεται από λεπτά οστά που επιτρέπουν στην ακτινοβολία να διεισδύει ευκολότερα. 

Πιο βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία έχει η χρήση των ασύρματων υπολογιστών, που εκπέμπουν ακτινοβολία στη ζώνη των 2GΗz. Στις ευαίσθητες ηλικίες των 8-14 ετών, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όρασης, πόνους στον λαιμό και στον αυχένα, πονοκεφάλους και αδυναμία συγκέντρωσης της προσοχής. 

Ανήλικοι «κολλημένοι» στην οθόνη

60% παιδιών από 8 έως 14 ετών παγκοσμίως πλοηγούνται με άνεση στο Διαδίκτυο Περνούν κατά μέσον όρο τουλάχιστον 7 ώρες ημερησίως μπροστά σε οθόνες συσκευών 50% προτιμά τον υπολογιστή από την τηλεόραση ή το κινητό 35% χρησιμοποιεί παραλλαγές της ΤweenSpeak, της «διεθνούς» γλώσσας των SΜS μηνυμάτων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=306772&dt=23/06/2010#ixzz0rfgfzSAJ

ΞΕΚΙΝΆ ΠΌ ΤΗΝ 1η Ιουλίου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Κατεβάστε τις οδηγίες συμπλήρωσης

Κατεβάστε το έντυπο προετοιμασίας

Συχνές ερωτήσεις


Free Educational Software



Atlas of World History - Map Animation


Atlas-History


ΛΗΨΗ:   http://www.atlasofworldhistory.com/atlas.exe

e-LIBRARY --- Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση


Το υπ. Παιδείας ψηφιοποιεί τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων και ανοίγει απευθείας γραμμή με τους μαθητές


Oργανωμένο σύνολο ψηφιακών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων δημιουργεί το υπ. Παιδείας με  βιντεοσκοπημένες πρότυπες παραδόσεις μαθημάτων καθώς και υποστηρικτικό υλικό με σημειώσεις, παραδείγματα λυμένων ασκήσεων στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων, παραδείγματα άλυτων ασκήσεων με τις λύσεις τους, επαναληπτικά τεστ, τυπολόγιο κ.λ.π.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση εγγραφής σε κάθε ένα μάθημα που επιθυμούν και στη συνέχεια να αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα απ΄ όπου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια βιντεοσκοπημένη παράδοση, να πλοηγηθούν το υποστηρικτικό υλικό του μαθήματος, να υποβάλλουν ερωτήσεις κλπ.
 Παράλληλα, θα αναπτυχθεί μηχανισμός help – desk που θα απαντά σε ερωτήσεις των μαθητών.
Η Διαδικτυακή Υπηρεσία Πρόσβασης θα φιλοξενηθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενώ μέριμνα θα ληφθεί για δυνατότητα διαχείρισης μεγάλου όγκου εξυπηρετούμενων μαθητών.
 Η εκπόνηση του υλικού των μαθημάτων θα κατανεμηθεί σε δύο σχολικές χρονιές: 2010-2011 και 2011-2012.
Στα ψηφιακά μαθήματα ενδεικτικά προβλέπεται να ενταχθούν μαθήματα κατεύθυνσης που θεωρούνται δύσκολα για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως:
  • Μαθηματικά και Φυσική Κατεύθυνσης που είναι υποχρεωτικά σε δύο κατευθύνσεις,
  • Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά που είναι υποχρεωτικά μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης
  • Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής και Βιολογία Γενικής Παιδείας που είναι μαθήματα επιλογής αλλά απαντώνται και στις τρείς κατευθύνσεις
  • ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/34xxbek 

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σελιδοποιήστε το δικό σας βιβλίο

www.lulu.com



Αναζήτηση δωρεάν φωτογραφιών

http://www.photoree.com/

photoree.com
Ανακαλύψτε χιλιάδες ενδιαφέρουσεςφωτογραφίες για χρήση στο website ή το blog σας ή για να τις μοιραστείτε με άλλους, με το Photoree.
Είναι μια εφαρμογή που μοιάζει μεμηχανή αναζήτησης εικόνων αλλά κάνει στην όλη διαδικασία μια διαφορετική προσέγγιση: Μαθαίνει από τιςπροτιμήσεις και τις επιλογές σας και, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους, δημιουργεί και αποθηκεύει το δικό σας “φίλτρο“. Με βάση αυτό, διαλέγει και σας εμφανίζει τις φωτογραφίες που σας “ταιριάζουν” περισσότερο. Αν κάνετε συχνά αναζήτηση εικόνων μπορεί να σας γλιτώσει αρκετό χρόνο.

Storybird

 Εδώ δημιουργούμε μικρές ιστορίες που αποτελούνται από κάρτες.


Storybird Quick Tour from Storybird on Vimeo.

Βιβλιοθήκη δωρεάν ήχων

http://www.freesound.org/

earthswoop - Συλλογή από ενδιαφέρουσες τοποθεσίες.




http://www.earthswoop.com/collections.php

Νέα μορφή της Πύλης του ΠΣΔ

Νέα μορφή της Πύλης του ΠΣΔ 

http://new.sch.gr/

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑ ΝΟΤΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:Παρατακτική σύνδεση-Ασύνδετο σχήμα-Αφήγηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ για αφήγηση (Α γυμνασίου)

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Το εργαστήριο μας

K9 Web Protection - Πρόγραμμα γονικού ελέγχου.

To K9 είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα γονικού ελέγχου που μας προστατεύει από ανεπιθύμητα ή επικίνδυνα sites.

http://www1.k9webprotection.com/

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΕ GOOGLE MAPS

http://www.nickrabinowitz.com/projects/timemap/herodotus/basic.html

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

07/06/2010 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ/ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ (ΦΟΡΜΑ 3 Και 4)

Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων Β’ Επιπέδου και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με τα έντυπα σχεδιασμού, τεκμηρίωσης και απολογισμού της επιμόρφωσης και της «εφαρμογής στην τάξη (βλέπε εδώ), καλούνται οι επιμορφούμενοι και οι επιμορφωτές κάθε προγράμματος (με χρήση των κωδικών τους) να συμπληρώσουν το τρίτο και τέταρτο έντυπο...
ΠΗΓΗ: http://b-epipedo2.cti.gr/

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΣΕ


View ΚΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ in a larger map

Πεντάχρονος με πιστόλι σε παιδικό σταθμό

ΣΟΚ ΕΧΕΙ προκαλέσει η απίστευτη ιστορία η οποία διαδραματίστηκε σε παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι με έναν πεντάχρονο που μετέφερε στη σχολική τσάντα του ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και εκατό φυσίγγια πυροβόλου όπλου κρότου. 

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε προχθές το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ζεφυρίου στο πλαίσιο των ερευνών για τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα μιας οκτάχρονης την περασμένη εβδομάδα. 
ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4577558

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β επιπέδου (κλάδος ΠΕ02)

Για να λάβετε τις ερωτήσεις αυτοματοποιημένου μέρους πιστοποίησης επιμορφωτών Β επιπέδου (Κλάδος ΠΕ02) κάντε κλικ εδώ.