Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Πώς να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο Google

- Να αποσυνδέεστε (sign out) πάντα από τον λογαριασμό σας στις υπηρεσίες της Google (Gmail, Google+ κ.λπ.) όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Οταν συνδεθείτε ξανά, απενεργοποιήστε την επιλογή «Να παραμένω συνδεδεμένος». 
- Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης, πατήστε το βελάκι που βρίσκεται δίπλα στο όνομα χρήστη. Στο μενού που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στην επιλογή «Λογαριασμός» και από εκεί επιλέξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε. Κάντε κλικ στο «Μετάβαση στο ιστορικό ιστού» και - αν θέλετε - διαγράψτε το. Μπορείτε ακόμη να σβήσετε ολόκληρο τον λογαριασμό σας στο Google.
 - Αξιοποιήστε τη «Μυστική Λειτουργία» (Incognito Mode) του Google Chrome. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι μπορεί ο υπολογιστής σας να μη συλλέγει cookies (αρχεία δεδομένων που αποθηκεύονται κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο), αλλά ο σέρβερ σας θα εξακολουθήσει να το κάνει.

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

20/06/2013 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα εκπαιδευτικών που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου και δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες πιστοποίησης που διενεργήθηκαν το περασμένο διάστημα Μαϊου - Ιουνίου 2013, διερευνάται η δυνατότητα υλοποίησης μικρού αριθμού επιπλέον προγραμμάτων πιστοποίησης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-14. Λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες πιστοποίησης και τις προϋποθέσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες σε παλαιότερο ενημερωτικό σημείωμα ΕΔΩ. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) και να οργανωθούν τα προγράμματα αυτά, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στις δοκιμασίες πιστοποίησης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) του έργου, στη διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis (επιλογή: «Συμπληρωματική εξέταση πιστοποίησης Β' επιπέδου»), με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη έχουν στη διάθεσή τους, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013. ΠΗΓΗ: http://bigweb.cti.gr/bepipedo2/index.php/news-announcements/2011-05-05-14-11-50/353-20-06-2013