Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Slideshare

To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας σε format PowerPoint, Open Office, Keynote και pdf και σας δίνει τη δυνατότητα να τις μοιραστείτε μέσα από ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό του YouTube. Ανεβάσετε τις παρουσιάσεις σας και θα έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτές online εσείς και το ευρύ κοινό. Αν θέλετε να μοιραστείτε τις διαφάνειες του μαθήματός σας ή να παρουσιάσετε μια νέα ιδέα, ένα προϊόν, μια υπηρεσία και γενικά κάτι ενδιαφέρον, το SlideShare θα σας βοηθήσει να το κάνετε, αλλά και να ακούσετε τις απόψεις του κοινού σας γι αυτό.
Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε την παρουσίαση στη δική σας ιστοσελίδα ή blog χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο link. Το μέγεθος των αρχείων που υποστηρίζονται είναι μέχρι 100 MB, αρκετό για τις περισσότερες παρουσιάσεις. Έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε την πρόσβαση του κοινού στις παρουσιάσεις σας ορίζοντας σε ποιον θα επιτρέψετε να έχει πρόσβαση σ' αυτές. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε videos από το YouTube. Το SlideShare διαθέτει το SlideShare Ribbon, ένα add-in που σας παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες του SlideShare μέσα από το PowerPoint.
Το SlideShare έχει δημιουργήσει τη δική του κοινότητα χρηστών με όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής δικτύωσης (Web 2.0) στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε. Στο site θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό παρουσιάσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε ταξινομημένων σε κατηγορίες.


Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση http://www.slideshare.net/ 
• Κάνετε Signup (αν και δε χρειάζεται).
• Επιλέξτε Upload και μετά Browse and Select files (με Ctrl μπορείς να επιλέξεις πολλά αρχεία ppt) και έγινε.
• Ορίστε τον τρόπο που θέλετε να είναι το slideshow (Private ή Public) και δώστε μερικές λέξεις κλειδιά (tags). 
• Περιμένετε λίγο μέχρι να γίνει η μετατροπή του. 
• Aν θέλετε να ενσωματώσετε το slideshow μέσα στο blog σας αντιγράφετε και επικολλάτε στην καταχώριση τον κώδικα που έχει στο πεδίο Embed in your blog.

http://e-filologos.blogspot.com/2008/05/slideshare.html







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου