Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του EUscreen από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο


Τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου να έχουν πρόσβαση στην τηλεοπτική κληρονομιά και την ιστορία της Ευρώπης μέσα από την τηλεοπτική εικόνα, όπως την παρέχουν τα μεγαλύτερα Ο/Α αρχεία και τηλεοπτικοί οργανισμοί αναδεικνύει ο δικτυακός τόπος www.euscreen.eu, που αποτελεί το ορατό αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού προγράμματος EUscreen, που ολοκληρώνεται το 2012.

Το πρόγραμμα και το site παρουσιάσθηκαν σε φάση ανάπτυξης από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο το οποίο είναι εκ των ιδρυτικών εταίρων του consortium του EUscreen. Εκ του ρόλου του, άλλωστε, ως εθνικού σημείου αναφοράς για το οπτικοακουστικό περιεχόμενο διασώζει, τεκμηριώνει και αξιοποιεί το αντίστοιχο περιεχόμενο ελληνικού ενδιαφέροντος.
Ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πάνος Σαμούρης κατέδειξε την αντίληψη και κατέθεσε το ενδιαφέρον της Πολιτείας για το χώρο και το αντικείμενό του, ενώ παράλληλα ασπάσθηκε τη στρατηγική επιλογή της καθολικής πρόσβασης που υπηρετούν οι σύγχρονες οντότητες περιεχομένου.
Ο καθηγητής Ιστορίας κ. Αντώνης Λιάκος (Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Στέφανος Κόλλιας αλλά και ο Διευθυντής Τεχνολογίας του Αρχείου κ. Φουάντ Μάλακ, έδωσαν όλο το εύρος και βάθος της σύγχρονης προσέγγισης στο περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου